Avaya / ATAPI

Feb 11, 2015 at 11:57 PM
Hi --

Having some issues with a CTI. I'm using an Avaya IP office 500 system and have a client machine with the following installed:
  • Phone Manager
  • Avaya IP Office TAPI2 Service Provider (as telephony provider)
  • telephony provider configured as single user with same credentials as phone manager
I have built the VB example code in VS2010, using nuget to download the ATAPI library.

When I run the binary lists the TAPI lines, but the NewCall event is not fired.

I modified the code slightly, to try the monitor method on all lines, and I changed the line iteration to output the GetAssociatedPhone.
        For i = 0 To lineArray.Length - 1
            Dim line As TapiLine = lineArray(i)
            x = "OPEN.....: "
            line.Monitor()
            Console.WriteLine( _
                String.Format( _
                    "Open:{1} phone:{2}", "", _
                    line.Name, _
                    line.GetAssociatedPhone _
                    ) _
                )
        Next
The output I get from this is as follows:

Open:NetExtender Line 0 phone:
Open:SSTP phone:
Open:PPTP phone:
Open:RAS PPPoE Line phone:
Open:AgileVPN phone:
Open:WAN Miniport (L2TP) phone:

Should I be seeing one of these lines with a phone attached? Is the avaya TAPI driver even one of the items in this list? Or am I barking up the wrong tree altogether?

Bit stumped... very much obliged for any suggestions :)
Feb 12, 2015 at 3:51 PM
Added the DevLink drivers and rebooted...

All good now :)